Hoeveel kost mijn droom veranda?

Hoeveel je nieuwe veranda ongeveer kost, hangt af van een hoop factoren. Net daarom is het moeilijk om er een vaste prijs op te kleven. Maar natuurlijk wens je wel te weten of de plaatsing ervan binnen je budget past. Na het lezen van deze webpagina ben je al een stap dichter bij jouw droom veranda!

Had je 10 miljoen …

… dan kon je ongeveer 1000 veranda’s kopen. Want 10.000 euro zul je zeker uitgeven indien je voor maatwerk gaat. In ruil voor dit bedrag krijg je een veranda van ongeveer 15 vierkante meter. Toch blijft het hier echter niet bij. Het was al bijna te mooi om waar te zijn! Water, elektriciteit en gas: je veranda moet echt wel voorzien zijn van de nodige installaties. En dan hebben we nog niet eens gesproken over voorzieningen voor de interieur, internet- en tv-aansluiting en dergelijke. Reken dus maar op zo’n 15.000 euro. Althans, als jij je tevreden kan stellen met eenvoud. Het is niet meer dan normaal dat een luxueuze veranda in een of andere sierlijke stijl een pak meer kost dan het bovenvermelde bedrag. Hetzelfde kan gezegd worden voor een ruimere veranda. Eentje met een oppervlakte groter dan 15 m² maakt je bijvoorbeeld al 20.000 euro armer.

Standaard is super

Viel je achterover bij de prijskaartjes die ik hierboven uit de doeken deed? Dan kan je nog steeds opteren voor een standaard veranda. Het meest eenvoudige exemplaar met een oppervlakte van 12 vierkante meter heb je al voor een luttele 7.500 euro. Standaard gaat overigens niet gepaard met ‘saai’. Want er zijn speciaalzaken die moduleerbare systemen aanbieden. Zo kan jij je nieuwe veranda alsnog aanpassen aan jouw wensen.

Had je 10.000 offertes …

… dan kon je een realistische prijsvergelijking maken. Vraag daarom aan elke betrouwbare firma een uitgewerkte offerte. Ga zeker na of de dienstverlener in kwestie weet waarover hij spreekt. Altijd handig om zeker te zijn dat er geen prutsers werken uitvoeren in jouw woning. Op Happybouwen.be vind je zo heel wat recensies van aannemers. Ook voor de financiering van je project moet je goed uitkijken: De meeste banken zoals Beobank hebben aparte leningen voor renovatieprojecten maar ook veel installateurs bieden zelf financieringsmogelijkheden aan.